Lesni peleti - Lesni peleti - Metre d.o.o.

Lesni peleti


Lesni peletiLesni peleti so stiskanci, narejeni iz ─Źistih lesnih drobcev (┼żagovina, oblanci,ÔÇŽ), ki nastajajo pri mehanski obdelavi lesa. To pomeni, da z uporabo lesnih peletov za┼í─Źitimo na┼íe naravno bogastvo - gozd. Ne vsebujejo nobenih okolju neprijaznih primesi, ki bi pove─Źevale emisije. Pri izdelavi lesnih sekancev se uporablja visok tlak in para. Po obliki so lesni peleti majhni cilindri s premerom 6 mm do 8 mm in dol┼żine od 0,5 cm do 4 cm in so v razsutem stanju. Zna─Źilnost lesnih peletov je tudi ta, da vsebujejo zelo malo pepela le do 0,5% suhe snovi, kar pomeni, da se vsa ta majhna koli─Źina nezgorelega pepela ulovi v zato namenjeni posodi. Lesni peleti predstavljajo moderno in alternativno gorivo z ekolo┼íko in ekonomsko prednostjo pred uporabo fosilnih goriv. Lesni peleti imajo zaradi ve─Źje gostote tudi vi┼íjo kurilno vrednost glede na kg in zna┼ía od 3,5 ÔÇô 5,3 kWh/kg.
 
Energijska splošno priznana in potrjena primerjava med energenti je naslednja:
 
ÔÇó┬á1 liter ┬á┬ákurilnega olja ┬á= ┬á2 kg lesni peletov┬á┬á
ÔÇó┬á1,1 m3 ┬ázemeljskega plina ┬á= ┬á2 kg lesnih peletov
 
Lesni peletiLesni peleti podjetja Metre d.o.o. so v 90 % proizvedeni iz ┼żagovine hrastovega in bukovega lesa v 10 % pa iz ┼żagovine borovega oziroma jelkinega lesa. Kurilna vrednost na┼íih lesnih peletov je zato izjemno visoka in sicer 5200 Wh/kg oziroma 4400 kcal/kg. Vsebnost vlage je pod 10 %, pepela pa je po 0,8 %.
 
Lesne pelete imamo pakirane v 15 kg vre─Źe, kar predstavlja enostavno rokovanje in transport. Prav tako pa imamo tudi lesne pelete v razsutem stanju v 1 tonskih Big-bag vre─Źah, ki so namenjene uporabnikom z ve─Źjim skladi┼í─Źnim prostorom.┬á┬á┬á
 
 
Lesni peleti
Lesni peleti
Lesni peleti
Lesni peleti